MVP چیست و کاربرد آن در طراحی محصولات الکترونیک
مسعود رادپور – MVP چیست ؟ و حداقل ویژگی قابل قبول در طراحی محصولات الکترونیک شامل چه مواردی است؟
MVP محصولی با ویژگیهای کافی برای جذب مشتریان اولیه و تأیید ایده، محصولی که در اوایل چرخه توسعه است. MVP گفته می شود که مخفف Minimum Viable Product است. این نمونه محصول دارای ویژگی های کافی برای جلب رضایت مشتریان اولیه، دریافت بازخورد برای توسعه محصول و سنجش بازار در آینده است.
نمونه اولیه محصول چه ویژگی های به ما می دهد:
- هر چه سریعتر یک محصول را به بازار عرضه کنید
- قبل از اینکه بودجه زیادی را برای توسعه کامل محصول اختصاص دهید، ایده را با کاربران واقعی آزمایش کنید
- بیاموزید که چه چیزی با بازار هدف شرکت سازاگار است و امکان موفقیت دارد و چه چیزی نه
چگونه حداقل محصول قابل ارائه خود را ایجاد کنیم؟
1. مطمئن شوید که MVP برنامه ریزی شده شما با اهداف کسب و کار شما هماهنگ است.
قبل از بررسی ویژگیهایی که باید بسازید، اولین قدم در توسعه MVP شما این است که مطمئن شوید محصول با اهداف استراتژیک تیم یا شرکت شما در آینده هماهنگ است.
اهداف مهم در ساخت MVP چیست؟
- آیا منابع محدودی دارید؟
- آیا برای کسب درآمد در شش ماه آینده موثر است؟
- این سؤالات مشخص کننده ای آن است که آیا اکنون زمان مناسبی برای شروع توسعه یک MVP جدید است یا خیر.
همچنین، بپرسید که این حداقل محصول قابل ارائه چه هدفی را دنبال می کند. به عنوان مثال، آیا برای محصولات فعلی شما کاربران جدیدی را در بازار جذب می کند؟ اگر این یکی از اهداف فعلی کسب و کار شما است، پس این طرح MVP ممکن است از نظر استراتژیک قابل ارائه باشد.
اما اگر اولویت فعلی شرکت شما ادامه تمرکز بر بازارهای اصلی شماست، ممکن است لازم باشد این ایده را کنار بگذارید و به جای آن، شاید روی MVP تمرکز کنید که برای ارائه عملکردهای جدید برای مشتریان فعلی شما طراحی شده است.
2. مشکلات خاصی را شناسایی کنید که می خواهید حل کنید ، یا بهبودهایی را که می خواهید برای بهبود تجربه کاربری محصول است را شروع کنید.
اکنون که مشخص کردهاید برنامه MVP با اهداف کسبوکارتان هماهنگی دارد، میتوانید درباره راهحلهای خاصی که میخواهید محصولتان به کاربران ارائه دهد فکر کنید. به یاد داشته باشید، شما می توانید تنها مقدار کمی از عملکرد را برای MVP خود توسعه دهید.
شما باید در تصمیم گیری که کدام عملکردها مورد نیاز است را در MVP خود بگنجانید، استراتژیک باشید. شما می توانید این تصمیمات را بر اساس عوامل مختلفی بنا کنید.
ماننده:
- تحقیق کاربر
- تحلیل رقابتی
- هزینه های نسبی برای پیاده سازی نیازهای مختلف کاربر
- با دریافت بازخورد کاربر، چقدر سریع میتوانید انواع خاصی از عملکردها را تکرار کنید
3. قابلیت MVP خود را به یک برنامه توسعه تبدیل کنید.
اکنون که عناصر استراتژیک بالا را سنجیدید و به عملکرد محدودی که برای MVP خود میخواهید پرداختهاید، زمان آن رسیده که ایده را به یک برنامه عملیاتی برای توسعه تبدیل کنید.
توجه: مهم است که V در MVP را در نظر داشته باشید – محصول باید قابل دوام باشد. این بدان معناست که باید به مشتریان شما اجازه دهد تا کل یک کار یا پروژه را تکمیل کنند و یک تجربه کاربری با کیفیت بالا ارائه دهند. MVP نمی تواند یک رابط کاربری با بسیاری از ابزارها و ویژگی های نیمه ساخته باشد. بلکه باید محصولی کارآمد باشد که شرکت شما بتواند آن را بفروشد.
نمونه هایی از حداقل محصول قابل ارائه چگونه است؟
اگر میپرسید که در عمل چگونه است، بیایید بررسی کنیم که چگونه چند برند آشنا MVPهای موفقی را راهاندازی کردند.
چگونه یک حداقل محصول قابل دوام ایجاد می کنید، و چگونه تیم شما متوجه می شود که شما یک MVP آماده راه اندازی دارید؟ در اینجا چند گام استراتژیک برای برداشتن وجود دارد.
علاوه بر اینکه به شرکت شما اجازه میدهد تا ایدهای را برای یک محصول بدون ساخت کل محصول تأیید کند، یک MVP همچنین میتواند به کاهش زمان و منابعی که برای ساختن محصول متعهد میشوید منجر شود.
ویژگی هایی یک MVP (حداقل محصول قابل ارائه) برای طراحی دستگاه الکترونیکی که باید داشته باشید:
1. عملکرد پایه: MVP باید عملکرد اولیه ای را داشته باشد که محصول نهایی برای ارائه آن در نظر گرفته شده است. باید بتواند وظایف اصلی دستگاه را انجام دهد.
2. رابط کاربری: رابط کاربری باید ساده و آسان برای استفاده باشد. باید درک روشنی از نحوه کار با دستگاه ارائه دهد.
3. قابلیت اطمینان: MVP باید قابل اعتماد و پایدار باشد. در حین استفاده نباید خراب یا خراب شود.
4. سازگاری: MVP باید با سایر دستگاه ها و سیستم هایی که با آنها تعامل دارد سازگار باشد.
5. مقیاس پذیری: MVP باید به گونه ای طراحی شود که امکان گسترش و مقیاس پذیری در آینده را فراهم کند.
6. مقرون به صرفه: تولید MVP باید مقرون به صرفه باشد و در عین حال تمام الزامات لازم را برآورده کند.
7. ایمنی: MVP باید تمام استانداردها و مقررات ایمنی را رعایت کند.
8. دوام: MVP باید به اندازه کافی بادوام باشد تا در طول استفاده در برابر سایش و پارگی معمولی مقاومت کند.
9. بهره وری انرژی: MVP باید از نظر انرژی کارآمد باشد، مصرف برق را به حداقل برساند و عمر باتری را به حداکثر برساند.
10. مکانیسم بازخورد: باید مکانیزم بازخوردی برای جمعآوری بازخورد کاربران در مورد عملکرد و قابلیت استفاده دستگاه وجود داشته باشد که سپس میتوان از آن برای بهبود نسخههای بعدی محصول استفاده کرد.
ویژگی های مهم طراحی برد الکترونیکی:
1. منبع تغذیه: برد باید دارای یک منبع تغذیه مطمئن و پایدار باشد که بتواند ولتاژ و جریان مورد نیاز را برای تمام قطعات تامین کند.
2. قرار دادن قطعات: قرار دادن قطعات روی برد باید برای استفاده بهینه از فضا، مونتاژ آسان و حداقل تداخل بین اجزا بهینه شود.
3. یکپارچگی سیگنال: برد باید طوری طراحی شود که نویز سیگنال، تداخل و سایر تداخل هایی که می تواند بر عملکرد مدار تأثیر بگذارد، به حداقل برسد.
4. مدیریت حرارتی: برد باید طوری طراحی شود که گرمای تولید شده توسط قطعات را دفع کند تا از گرمای بیش از حد و آسیب جلوگیری شود.
5. انطباق EMI/EMC: برد باید با استانداردهای تداخل الکترومغناطیسی (EMI) و سازگاری الکترومغناطیسی (EMC) برای جلوگیری از تداخل با سایر دستگاه های الکترونیکی مطابقت داشته باشد.
6. نقاط تست: برد باید دارای نقاط تست برای تست آسان و رفع اشکال در حین توسعه و تولید باشد.
7. کانکتورها: برد باید دارای کانکتورهایی بادوام، قابل اعتماد و آسان برای اتصال دستگاه ها یا ماژول های خارجی باشد.
8. مسیریابی ردیابی: مسیریابی ردیابی روی برد باید برای یکپارچگی سیگنال، توزیع توان و مدیریت حرارتی بهینه شود.
9. انتخاب کامپوننت: اجزای مورد استفاده روی برد باید بر اساس عملکرد، قابلیت اطمینان، در دسترس بودن، مقرون به صرفه بودن و سازگاری با سایر اجزا انتخاب شوند.
10. مستندات: طراحی برد باید به خوبی با شماتیک ها، فایل های طرح بندی، صورتحساب مواد (BOM)، دستورالعمل های مونتاژ و دفترچه های راهنمای کاربر برای نگهداری و تعمیر آسان باشد.